
Zo kun je je naam wijzigen als je gepest wordt
Pesten is pijnlijk en laat littekens achter. Zeker als het structureel gebeurt en helemaal als je voornaam steeds de aanleiding is. Elke keer dat iemand je aanspreekt, word je herinnerd aan die spot, dat gevoel van ongemak of schaamte. En dat vreet aan je. Voor veel mensen is hun naam een bron van trots. Maar als jouw naam juist een reden is voor anderen om je belachelijk te maken, dan wordt die naam iets wat je liever zou vergeten. Gelukkig is er een uitweg: je voornaam officieel laten wijzigen.

Roepnaam veranderen: hoe je dat doet en waarom het de moeite waard is
Je roepnaam is een belangrijk onderdeel van je identiteit. Past je naam niet (meer) bij wie je bent? Dan kun je die officieel laten aanpassen. De rechter bepaalt of je een ‘zwaarwichtig belang’ hebt. Een nieuwe roepnaam kan zorgen voor meer zelfvertrouwen en erkenning. Het proces is eenvoudiger dan je denkt en wij begeleiden je stap voor stap. Je hoeft alleen het startformulier in te vullen, wij doen de rest.

Voornaam wijzigen procedure: alles wat je moet weten
Een voornaamswijziging start met het invullen van een eenvoudig online formulier. Je advocaat stelt een juridisch verzoek op en dient dit in bij de rechtbank. Je hoeft zelf geen documenten op te vragen of griffierecht te betalen. Na een positieve uitspraak wordt je nieuwe voornaam automatisch aangepast in de gemeentelijke administratie. De advocaten van Voornaam Wijzigen Mag zijn gespecialiseerd in de procedure van voornaam wijzigen.

Wat zijn de kosten om je voornaam te veranderen?
Verander je voornaam voor een all-in tarief van €1099, inclusief advocaat, griffierecht, geboorteakte en btw. Geen extra kosten, zelfs niet als je advocaat naar de zitting gaat. Dit tarief geldt voor elke wijziging, of je nu één letter verandert of een compleet nieuwe naam kiest. De advocaten van Voornaam Wijzigen Mag zijn gespecialiseerd in voornaamswijzigingen.

Voornaam wijzigen bij kinderen met gescheiden ouders: wie beslist?
Je kind draagt nog steeds de voornaam die je samen met je ex hebt gekozen, maar intussen voelt die naam niet meer goed. Misschien wil je kind zelf een andere voornaam of zorgt de huidige naam voor nare herinneringen. Dan is het logisch dat je er iets aan wilt doen. Maar wie beslist bij gescheiden ouders over een voornaamswijziging? En heb je altijd toestemming van je ex nodig? In dit artikel lees je hoe het zit.

Dit kun je verwachten na goed- of afkeuring van een voornaamswijziging
Heb je jarenlang rondgelopen met een voornaam die niet écht bij je past? Misschien zegt iedereen “Hendrik” tegen je, terwijl je bij “Jan” een spontane glimlach op je gezicht krijgt. Of misschien wil je juist een extra voornaam toevoegen, bijvoorbeeld als eerbetoon aan een dierbare. Hoe dan ook: je hebt de knoop doorgehakt – die voornaam moet anders. Maar wat gebeurt er nádat je je verzoek hebt ingediend? In deze blog nemen we je mee in het proces; bij goedkeuring én afkeuring.