Advocaat voor naamswijziging: volledige begeleiding en ondersteuning

Advocaat en cliënt handdruk tijdens voornaamswijziging
 
 

Het dragen van een voornaam waar je niet comfortabel bij voelt: het is niet eenvoudig. Je voornaam is immers niet zomaar een woord. Het vertegenwoordigt wie je bent. Het is de eerste kennismaking die mensen met je hebben.

Maar wat als je die wilt veranderen? Waar begin je dan? Het antwoord: bij een gespecialiseerde advocaat voor naamswijziging.

 
 

Waarom heb je een advocaat voor naamswijziging nodig?

Het wijzigen van je voornaam kan een ingewikkeld proces zijn. Juridisch gezien zijn er namelijk veel haken en ogen. De juiste papieren verzamelen, indienen bij de rechtbank; er komt veel bij kijken. Gelukkig kan één van de advocaten van Voornaam Wijzigen Mag je door dit proces heen begeleiden.

Onze advocaten zijn juridisch onderlegd én begrijpen als geen ander de emotionele lading die een naamswijziging met zich meebrengt. Het gaat tenslotte om je identiteit. Ons team, gespecialiseerd in naamswijzigingen, staat voor je klaar om je door dit proces heen te begeleiden. Van de allereerste stap tot de laatste, je staat er niet alleen voor.

 
advocaat voor naamswijziging
 

Hoe kan een advocaat je helpen bij een naamswijziging?

Eindelijk is het zover, je hebt de beslissing genomen: je wilt je voornaam veranderen. Een gespecialiseerde advocaat voor naamswijziging kan je daarbij helpen. Hieronder lees je hoe onze advocaten je ondersteunen:

  1. Juridisch advies: Onze advocaten zijn experts in de wetgeving omtrent naamswijzigingen en zorgen ervoor dat jouw verzoek aan alle eisen voldoet. Wij leggen de juridische terminologie in begrijpelijke taal uit, zodat je precies weet wat elke stap inhoudt.

  2. Het verzoek tot naamswijziging opstellen: Jouw advocaat voor naamswijziging zet jouw persoonlijke verhaal om in een formeel verzoekschrift voor de rechter. Dit document is cruciaal, aangezien de rechter hierop zijn besluit zal baseren. Met onze expertise zorgen we ervoor dat jouw verhaal op een overtuigende manier wordt gepresenteerd.

  3. Begeleiding door het proces: Een naamswijziging kan emotioneel belastend zijn. Daarom staan onze advocaten klaar om al je vragen te beantwoorden.

  4. Het verzorgen van de benodigde documenten: Er zijn verschillende documenten nodig voor een naamswijziging, zoals je geboorteakte en een uittreksel uit de Basisregistratie Personen. Jouw advocaat zorgt ervoor dat deze documenten correct worden ingediend, zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken.

  5. Bijstand indien er een hoorzitting komt: Mocht de rechter je verzoek afwijzen, kun je in beroep gaan. Jouw advocaat voor naamswijziging zal je bijstaan in deze procedure. Zo krijg je de best mogelijke kans om ervoor de zorgen dat het beroep wint.

Hoe werkt een naamswijziging door een advocaat?

Een naamswijziging is een juridisch proces dat in een aantal stappen verloopt. Om een duidelijk beeld te schetsen van hoe dit proces verloopt, hebben we hieronder de verschillende stappen op een rij gezet. Een naamswijziging door een advocaat gaat als volgt:

Stap 1: het startformulier invullen

Het proces begint bij het invullen van het startformulier. Dit kan gewoon vanuit huis en in je eigen tempo. Hierin geef je aan waarom je je huidige naam wilt veranderen en welke nieuwe naam je wenst te hebben. Wees niet bang om je emoties te delen. Het is jouw verhaal en vrijwel elke reden maakt kans. Zodra je het formulier hebt ingevuld, gaat een van onze advocaten direct voor je aan de slag.

Stap 2: het conceptverzoek

Binnen een paar werkdagen krijg je van je advocaat het conceptverzoek tot naamswijziging. Dit is jouw verhaal, vertaald in juridische termen. Het is aan jou om de spelling van de namen en de redenen voor de naamswijziging te controleren. We willen er zeker van zijn dat het verzoek precies weergeeft wat jij wilt.

Stap 3: de definitieve keuze

Het is tijd om een definitieve keuze te maken. Ben je tevreden met het verzoek en voel je dat het goed weergeeft wie je wilt zijn? Mail je advocaat voor naamswijziging dan je akkoord, samen met een kopie van je identiteitsbewijs. Is er toch nog iets dat je wilt veranderen? Geen zorgen, jij bepaalt het tempo.

Stap 4: verzoek naar de rechter

Na je definitieve akkoord stuurt je advocaat voor naamswijziging de definitieve versie van het verzoek naar de rechter, inclusief alle benodigde documenten, zoals je geboorteakte en een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP). Het wachten op de uitspraak kan nu beginnen.

Stap 5: de uitspraak

Ongeveer zes weken later doet de rechter uitspraak. Ongeacht de uitkomst, staan we voor je klaar. Mocht de rechter de naamswijziging afkeuren, kunnen we je helpen met een beroepsprocedure.

Stap 6: een officiële nieuwe voornaam

Zodra je nieuwe voornaam officieel is, ontvang je een brief van de gemeente. Het is tijd om te beginnen aan je nieuwe leven met je nieuwe naam. Vergeet niet om je ID-kaart, paspoort en rijbewijs te vervangen door exemplaren met je nieuwe voornaam.

 
 
 

Wat zijn de kosten van een naamswijziging door een advocaat?

Het wijzigen van je voornaam is een beslissing die naast emotionele, ook financiële gevolgen heeft. Er komen namelijk kosten bij kijken voor zowel juridische als administratieve procedures.

Voornaam Wijzigen Mag werkt met een duidelijke prijs: € 1099. Dit is een all-in tarief waarin alle kosten zijn opgenomen. Je betaalt dus geen extra’s. Dit bedrag dekt de advocaatkosten, je geboorteakte, een uittreksel uit de BRP, de btw en de griffierechten. Meer weten over de kosten van een naamswijziging door een advocaat? In dit artikel bespreken we uitgebreid de kosten die komen kijken bij het wijzigen van je voornaam.

Let op: na de naamswijziging moet je nieuwe officiële documenten aanvragen zoals je ID-kaart, paspoort en rijbewijs. Deze kosten zitten niet in ons vaste tarief en moet je apart betalen.

Advocaat voor naamswijziging inschakelen?

Het proces van naamswijziging is ingewikkeld en emotioneel belastend, maar met de hulp van de advocaten van Voornaam Wijzigen Mag hoeft het niet overweldigend te zijn. Wij zijn er om je te begeleiden, ondersteunen en adviseren bij elke stap van de reis naar je nieuwe naam. Ben je klaar om de eerste stap te zetten? Start vandaag nog met het wijzigen van je voornaam door een advocaat. Want, dat mag gewoon!

Vorige
Vorige

Voornaam wijzigen vanuit het buitenland: maak je droom waar

Volgende
Volgende

Voornaam wijzigen in paspoort: stappen, tips en kosten