Doopnamen verwijderen, natuurlijk mag dat.

Baby wordt gedoopt, symbolisch voor doopnamen die mensen later willen verwijderen.

Is jouw doopnaam niet meer de reflectie van wie je echt bent? Begrijpelijk. Jouw naam is een belangrijk onderdeel van je identiteit en als die niet meer klopt, kan dat knagen. Gelukkig ben je hier aan het juiste adres om daar verandering in te brengen. In dit artikel leggen we je uit hoe je jouw doopnaam óf doopnamen kunt verwijderen.

Wat houdt het verwijderen van doopnamen in?

Een doopnaam kan speciaal zijn, vaak met liefde en traditie gekozen. Maar wat als die naam niet meer weerspiegelt wie je bent? Misschien voel je je niet meer verbonden met de religieuze betekenis, of wil je een naam die beter past bij je huidige ik. Wat je reden ook is, het is jouw recht om een naam te kiezen die bij je past en om je doopnamen te verwijderen. Bij Voornaam Wijzigen Mag nemen we jouw wensen serieus en begeleiden we je stap voor stap naar een naam die echt bij je past.

Waarom kiezen mensen voor het verwijderen van doopnamen?

Bij Voornaam Wijzigen Mag snappen we dat jouw naam veel meer is dan een paar letters op papier. Het vertelt jouw verhaal. En soms... nou ja, soms past dat verhaal gewoon niet meer bij wie je nu bent. Mensen kiezen om allerlei redenen om hun doopnaam achter zich te laten:

Verandering in overtuigingen: We veranderen allemaal. Wat je vroeger belangrijk vond, kan nu anders zijn. Een doopnaam die ooit veel betekende, kan voelen als een echo uit een ander tijdperk. Tijd voor iets wat nu bij je past.

Zoeken naar authenticiteit: Je naam is een deel van wie je bent. Klinkt jouw doopnaam niet meer als 'jij'? Dan is het misschien tijd voor een naam die dat wel doet. Een naam die écht laat zien wie je bent.

Persoonlijke groei: Net zoals we onze kledingstijl of interesses veranderen, kan ook onze naam aan verandering toe zijn. Een doopnaam verwijderen kan voelen als een frisse start, een nieuwe stap in je persoonlijke reis.

Comfort en zelfexpressie: Een naam moet goed voelen. Als je doopnaam wringt, als het niet meer 'jij' is, dan is het tijd voor een naam die wel past. Een naam die jouw unieke zelf laat zien.

Bij Voornaam Wijzigen Mag draait het allemaal om jou. Jouw verhaal, jouw redenen, jouw naam. We staan klaar om je te helpen bij het verwijderen van je doopnamen. 

Het juridische proces rondom het verwijderen van doopnamen

Het verwijderen van je doopnaam, dat klinkt misschien als een hoop gedoe. Maar wees gerust, het is minder ingewikkeld dan je denkt, vooral als je de juiste hulp hebt. Bij Voornaam Wijzigen Mag hebben we de advocaten die je graag door dit proces heen begeleiden. Zij kennen de regels, de stappen, en zorgen dat alles op rolletjes loopt. Dit is wat je kunt verwachten:

  • Opstellen van een verzoekschrift: Een advocaat van ons team stelt een verzoekschrift op. Dit is jouw verhaal, jouw redenen, netjes op papier. Waarom wil je je doopnaam verwijderen? Dat leggen we hierin uit.

  • Behandeling door de rechtbank: Jouw verzoek wordt meestal op papier afgehandeld. Dus, nee, je hoeft niet in de rechtszaal te staan. De rechter checkt jouw redenen en als alles ok is, krijg je groen licht.

  • Officiële wijziging: Zodra de rechtbank ja zegt, is het officieel. Dan kun je aan de slag met het updaten van je ID, paspoort, rijbewijs en andere documenten. Eindelijk een naam die bij je past, op al je officiële papieren.

En wij? Wij zijn er bij elke stap. Om het simpel, duidelijk en stressvrij te houden. Zo kun je zonder gedoe je doopnamen verwijderen.

Waarom ‘zwaarwichtige redenen’ belangrijk zijn

‘Zwaarwichtige redenen’, dat klinkt best officieel, hè? Maar maak je geen zorgen, het is eigenlijk heel eenvoudig. De rechtbank wil gewoon weten waarom jij je doopnaam wilt veranderen. Dus, wat is jouw verhaal? Waarom voelt die naam niet meer goed? Dat is wat zij willen horen.

Bij het beoordelen van een verzoek tot naamswijziging, inclusief het schrappen van doopnamen, kijkt de rechtbank of je een goede, gegronde reden hebt. Misschien past de religieuze betekenis van je doopnaam niet meer bij je. Of misschien is er een andere reden die voor jou heel belangrijk is. Ontdek hier wanneer je je voornaam mag veranderen. 

Het klinkt misschien als een hele toer, maar met één van onze advocaten aan je zijde valt het mee. Zij weten precies hoe ze jouw redenen goed onder woorden kunnen brengen. Zodat de rechtbank snapt waarom dit voor jou zo belangrijk is.

Wat kost het verwijderen van doopnamen?

De kosten? Ja, die zijn er natuurlijk ook. Het veranderen van je voornaam, inclusief het verwijderen van doopnamen, kost wat. Dat komt omdat je zo'n aanvraag niet zelf kunt doen; daarvoor heb je een advocaat voor naamswijziging nodig. Maar, wij maken het je zo makkelijk mogelijk.

Bij ons betaal je een alles-in-één prijs van € 1099. Geen verrassingen, geen verborgen kosten. Alles zit erin: de advocaat, je geboorteakte, een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP), de btw, en de kosten die je aan de rechtbank betaalt. Zelfs als je advocaat voor jou naar de rechtbank moet, betaal je niets extra.

Door deze vaste prijs weet je precies waar je aan toe bent. Geen financiële verrassingen achteraf. Duidelijk en transparant, zoals het hoort.

Lees ook: Kosten van het veranderen van je voornaam per letter? Zo zit dat! 

Doopnamen verwijderen, natuurlijk mag dat!

Mag je je doopnamen verwijderen? Het is jóuw naam, dus natuurlijk mag je die veranderen! Vind je je doopnaam niet meer passen? Geen probleem. Ons team van advocaten staat klaar om je te helpen. Zij zorgen ervoor dat alles vlot en met respect voor jouw wensen verloopt. Of je nu een doopnaam wilt toevoegen, veranderen of verwijderen, wij zijn er voor je. Geen vraag is te gek, geen verzoek te veel. Bij ons ben je in goede handen. Vul daarom vandaag nog het startformulier in.

doopnaam wijzigen Voornaam Wijzigen Mag
Vorige
Vorige

Hoeveel voornamen mag je hebben?

Volgende
Volgende

Doopnamen vergeten, hoe los je dit op?